Organizatia Membrii Legislatie Despre vin Presa Concurs Contact Caiete sarcini Forum
     
Informatii generale
Istoric
Particularitatile vinurilor

Home » Regiuni » Podgoria Lechinta » Particularitatile vinurilor

Particularitatile vinurilor

Feteasca alba (soi recomandat) este un concurent al vinului obtinut din acelasi soi in podgoria Tarnave. Poate fi realizat sub forma mai multor tipuri de vin: vin sec, demisec si demidulce. Vinul sec se caracterizeaza printr-o aciditate ridicata, ceea ce ii imprima vioiciune si prospetime. Cand vinul este demisec sau demidulce prezinta o nota aromata de fagure de miere. Vinurile tinere, de tip reductiv sunt imbietoare prin fructuozitatea pe care o etaleaza. Vinurile maturate la butoi de stejar si invechite in sticle dobandesc un buchet care ridica valoarea vinului

Pinot gris (soi recomandat), cunoscut de localnici sub numele de Ruländer, este un concurent al vinurilor de Pinot gris din podgoriile Transilvaniei. El reprezinta fala podgoriei Lechinta. Vinul de Pinot gris este realizat in mod frecvent ca vin cu rest de zahar, dar poate fi la fel de bine si un vin sec. Este intotdeauna remarcabil prin nobletea soiului si a podgoriei care l-a produs. Pinot-ul gris are o aroma fina, care evolueaza catre un buchet rafinat si un gust cuceritor care ramane in memoria consumatorilor.

Muscat Ottonel (soi recomandat) de Lechinta tine pasul si-l urmareste indeaproape pe cel de Jidvei. Trecerea anilor ii marcheaza insusirile organoleptice. Culoarea sa, din galben-verzui devine galben-auriu, imprumutand culoarea aurului. Muscat Ottonel-ul se realizeaza atat ca vin demisec cat si ca vin demidulce.

Riesling italian (soi autorizat) este un vin alb, cu aciditate ridicata, care ii imprima mult nerv. Frecvent se produce ca vin sec, dar poate fi realizat si ca vin demisec. Rieslig-ul italian prezinta un potential alcoolic mediu dar intotdeauna este corpolent si are o nota specifica, usor amaruie, prin care se impune.

Feteasca regala (soi autorizat) face parte dintre vinurile preferate de consumatorii din podgoria Lechinta. Este tipic arealului prin nota aromatica complexa si gustul placut, care se integreaza intr-un tot unitar, echilibrat si armonic. Feteasca regala poate fi la fel de bun si ca vin demisec sau demidulce.


  ONIV © 2006. Toate drepturile rezervate. Realizat de netclip